gyakori kérdések

A WEBDESIGN, WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZAK VILÁGÁRÓL

Tudom-e majd magam is szerkeszteni az oldalamat?

Igen. Az általam használt rendszer (WordPress) lehetővé teszi, hogy a későbbiekben Te is szerkeszthesd saját oldaladat, oda szövegeket és képeket tölts fel.

Mit jelent az, hogy tartalomkezelő (CMS) rendszer?

Olyan ingyenes vagy fizetős weboldal rendszerek, melyekkel weboldalunk tartalmát tudjuk igény szerint megjeleníteni. Ennek kiemelt eszköze egy olyan adminisztrációs felület, melynek alapvető kezelése viszonylag könnyen megtanulható.

Te milyen rendszereket, milyen CMS-t használsz?

Több ingyenes rendszerben van tapasztalatom. Dolgoztam Drupallal, van tapasztalatom Joomlában is, de a voksomat a WordPress mellett tettem le sok év tapasztalatot követően.

Miért pont WordPress?

Jelenleg ez a legnépszerűbb blog és tartalomkezelő rendszer, mely mögött óriási, egymástól független, de közös célért dolgozó fejlesztő csapatok állnak. Éppen ezért elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is bekövetkezzen az, hogy nem tudják tovább fejleszteni.

Miért nem egyedi fejlesztésű oldalakat készítesz?

Nos ennek több oka is van.

 1. Egyrészt egy eleve megírt keretrendszerben, ahol az összes alapvető funkció már készen van sokkal könnyebb és gyorsabb a haladás.
 2. Másrészről így tudok olyan árakat adni, melyek korrektek és megfizethetőek. Egy egyedi weboldalnak a sok jó tulajdonsága ellenére ott van az a hátránya, hogy nagyon drága (funkcióktól függően a több százezer forinttól akár a milliós nagyságrendig is elmehet) és még drágábbá válik, ha eltűnik az eredeti készítője és tovább szeretnénk azt fejlesztetni. Nem egy ilyenbe futottam már bele és hidd el, ilyenkor bizony még az is olcsóbb megoldás volt, hogy teljesen újrakészítettem az oldalt, minthogy azt valaki más továbbfejlessze.
 3. Harmadrészt egy weboldal megírása sem egyemberes munka. Azt a rengeteg több emberes munkaórát gyakorlatilag időben és pénzben is megspóroljuk, de ami még fontosabb, hogy sok nagyon tehetséges és tapasztalt fejlesztő dolgozik egy ilyen CMS rendszeren. Egy ekkora stábot ekkora tapasztalattal, ésszel képtelenség lenne megfinanszírozni és nem is rentábilis.
Milyen webáruházakat készítesz?

Prestashop-ban és WordPress alapú Woocommerce-ben készítek webáruházakat. Hogy melyiket választom, az az adott feladattól függ.

Prestashop egy nagyon profi webáruház rendszer rengeteg olyan funkcióval, mely valóban szükséges egy webáruháznál. Az alap motor itt is ingyenes, de itt sokkal mélyebben a zsebedbe kell majd nyúlni egy teljes webáruház kialakításához, mert a szükséges kiegészítők (pl. marketing elemek, mint a kosár upsell) nincsenek benne alapból és nagyon ritka hozzá az ingyenes és zökkenőmentesen működő kiegészítő.

A Woocommerce egy nagyon jó alap webáruház rendszer, melyhez elég sok kiegészítő kell, hogy jó webáruházat építhessünk. Szerencsére ezeknek a kiegészítőknek egy jó része ingyenes. Természetesen egy igazán jó webáruház ennél a rendszernél is többe kerülhet, mint egy alapfunkciókkal bíró.

Mindezek mellé már csak egy jó adag tapasztalat kell, hogy a tervezésnél már átláthatóvá váljon, milyen funkciót mi fog megvalósítani. És ehhez kell a szakember, ehhez kellek én.

Mit kell adnom a weboldalamhoz?

Szöveget, képeket, a honlap alapvető felépítését (milyen menüpontokat szeretnél), adatokat a vállalkozásról (kapcsolati oldalhoz).

Emellett a tervezéshez szükség lesz egy pár kérdés megválaszolására, melyet egy online kérdőíven fogok neked kiküldeni a munkánk elején. Ez olyan információkat tár majd fel, hogy pl. mivel foglalkozik a vállalkozásod, ki a célcsoportod, milyen színeket képzeltél el, a logódban mit szeretnél megjeleníteni, a célcsoportod miért pont tőled vásároljon (mik az előnyeid, mi az a hozzáadott érték, különlegesség, amit a konkurencia nem tud).

A képeket és a tartalmat ki adja, ki írja?

Alapvetően ezeket neked kell biztosítanod, hiszen pl. egy webáruház esetén a termékeid képét és leírását máshol nem lehet megtalálni. Amennyiben máshonnan akarod ezeket letölteni érdemes elgondolkodni, hogy ennek egyrészt milyen jogi vonzata lehet, másrészt pedig mennyire nem eredeti, ha egy látogató egy adott terméket keresve mindenhol ugyanabba a leírásba fut bele.

Ugye nem kell ecsetelnem, hogy a sok fekete hollóból a fehér fog kitűnni és talán pont emiatt lesz ő a vonzóbb? 😉

Nem tudok képeket és szöveget adni. Mit lehet tenni?

Természetesen ez is megoldható, csak így drágább lesz a weboldal is, hisz nekem kell majd több óra munkával megtalálnom azokat, melyek illenek weboldaladhoz.

Van lehetőség ingyenes fotók használatára, melyek azonban sokkal esélyesebben láthatók más weboldalakon is, mint a fizetősek.

Emellett vannak a fizetős fotók, melyeket igazán profi fotósok készítenek és rengeteg témában találhatóak. Ugyanakkor ennél is megvan az a veszélye, hogy valaki más is megvette ugyanazt és használja weboldalán vagy reklámban. Mivel rengeteg ilyen oldal és kép van, azért erre kicsi az esély és viszonylag profi megoldást tud nyújtani saját képek hiányában.

Szöveg, tartalom esetén tudok segíteni, az online marketing világában az egyik területem a tartalomírás. ez azonban nem lesz ingyenes. Bővebb információt erről áraimnál látsz.

Szeretnél minél hamarabb online jelenlétet, terjeszkedést?

Vedd fel velem a kapcsolatot az lábbi űrlap segítségével és kitalálom, megvalósítom a neked megfelelő megoldást!

Ne hagyd, hogy a konkurencia előbb induljon el online!

Ne add meg nekik ezt a lépéselőnyt!

  Jelöld be, miben kéred a segítségemet!

  WEBOLDAL KÉSZÍTÉS, WEBDESIGN
  Webdesign tervezésWeboldal készítésWebáruház készítésLogó készítésBranding boardArculat tervezésGrafikai kivitelezés

  ONLINE MARKETING
  Start csomagOptimum csomagEgyedi ajánlatot kérek